Haarweetjes

Grijs is geen grijs maar wit

Iedereen zegt het die wit haar krijgt. “Ik word grijs!” Maar grijs is geen grijs maar wit. éen enkele haar is kleurloos en dus wit. Heel diep in de kern zit nog een heel klein beetje geel pigment. Dit zie je op het moment dat je wit haar gaat oplichten. Dan ontstaat er een heel licht blonde tint, maar zo op het blote oog is grijs haar dus echt wit.

Waar komt het dan vandaan dat we allemaal over grijs haar praten?

Nou dat zal ik heel simpel gaan uitleggen. Want het is namelijk heel logisch. Doordat we niet in één keer wit worden creëer je eigenlijk een mengkleur. En heel simpel gezegd meng je zwart met wit dan ontstaat er grijs. Ben je al heel erg blond en komen er witte haren bij, oog je dus veel witter. Ben je oranje en krijg je er witte haren bij dan wordt je kleur automatisch zachter oranje. Dus zoals de meeste Nederlanders heb ik donkerblond haar van nature. Komen er witte haren bij oog ik grijs en niet wit.

Wel kleuren of niet meer kleuren

Wel kleuren of niet meer kleuren. Tegenwoordig is dit onder de 65+ een grote vraag. Dit komt omdat deze groep vaak in hetzelfde blijft hangen. Ze blijven vaak te donker kleuren. Naarmate we ouder worden ontstaan er in ons gezicht steeds meer lijntjes. Hoe donkerder je haar is hoe harder deze lijnen in het gezicht staan. We krijgen niet voor niks witter haar. Het is dus heel belangrijk om goed te kijken welke kleur je moet gaan kiezen als je het toch wilt blijven verven. Ook adviseren wij vaak een contrastkleur te kiezen doormidden van bijv. highlights. Hierdoor krijg je een zacht resultaat en valt de uitgroei minder op.

Extra verzorging

Ook uw haar heeft extra verzorging nodig naarmate u ouder wordt. Wat we met onze huid automatisch doen is ook belangrijk voor ons haar. We gaan toch merken dat het haar zijn elasticiteit verliest en daardoor er droger uit gaat zien. Hiervoor hebben wij verschillende producten van FAROUK SYSTEMS in ons assortiment.

Kom naar kapsalon Best Hair in Apeldoorn

Kom naar kapsalon Best Hair in Apeldoorn voor een goed kleur advies. Wij nemen de tijd voor u om een goede kleur diagnose te stellen en te luisteren naar uw wensen. U krijgt van ons een passend advies en schenken daarbij een heerlijk kopje koffie! Bent u geïnteresseerd? Plan u afspraak dan gemakkelijk en snel online!

×