Original & Mineral

Gezond haar begint als het vrij is van stress. Met dat in gedachte heeft Original & Mineral alle verdachte, chemische stoffen uit producten gehaald en ze vervangen door natuurlijke, botanische extracten en actieve mineralen. Alan Buki, een van de oprichters, is kapper en zag veel huidproblemen als gevolg van contact met traditionele haarkleuringen. O&M is een van de eerste merken die geen ammonia in haar haarkleuring gebruikt.

O&M is sinds het jaar 2000 op zoek naar de ideale balans tussen fashion en natuur. Alle producten leveren de beste salon prestaties, maar zijn de zuiverste formules in hun vorm.

Styling

Spray

De combinatie van koud geperste Argan olie en Evening Primrose olie kalmeert het haar, maakt het mooi glad en beschermt het tegen vocht. Het verwijdert pluis en zorgt voor een mooie zachte gedefinieerde krul. Gezond en glanzend haar is het resultaat. Tevens te gebruiken om een intensiever resultaat te bereiken door het toe te voegen aan conditioners en maskers.

Geschikt voor: dik haar, weerbarstig haar, krullend haar, pluizig haar.

Geeft je dat typische dagje strand effect zonder zand in de badkamer. Een ideale texturizing spray dat het haar stug maakt zonder het uit te drogen en het dof te maken. Ook ideaal te gebruiken als föhn spray om het haar stevig te maken voor het gebruik van andere styling producten.

Geschikt voor: undone, texturized hair en pre-styling tool.

Ontklittende leave-in spray op basis van organische Argan -en Macadamia olie. Het verwijdert knopen en klitten uit het haar en het egaliseert de poreusiteit. Ideaal voor langere lengtes en gespleten punten. Het is een gewichtloze leave-in treatment dat het haar intensief voedt en het beschermt tegen warmte en UV-straling.

Geschikt voor: lang haar dat snel knopen en klitten geeft, poreus haar, gespleten punten.

Een must-have stylingproduct geschikt voor iedere föhn -of stijltangbeurt. Geeft een verdikkend effect zonder het haar vast te zetten of te laten plakken. Een onzichtbare en onvoelbare intensieve stevigheid is het resultaat. Het beschermt het haar tegen warmte en is veilig voor de kleur.

Geschikt voor: föhnen, stijltangen en mensen die wel stevigheid en voller haar willen zonder dat het lijkt dat er een product in het haar is aangebracht.

Uit een pompje

Een lichtgewicht hydraterende crème. Dit is een conditionerend stylingproduct dat het haar textuur en stevigheid geeft en het tegelijkertijd conditioneert en gezond maakt. Alle kapsels zijn mogelijk want hoe meer je gebruikt hoe steviger het wordt. Je kunt er mee föhnen of juist een sleek strak kapsel maken. Ook ideaal voor krullend haar om de pluis te verwijderen. Wordt niet vet en ideaal om met andere producten te mixen.

Geschikt voor: dames met krullende lokken tot mannen die textuur en stevigheid nodig hebben.

Uit een potje

98% organische klei dat het haar veel textuur en stevigheid geeft. Je kunt het haar blijven hermodelleren en het geeft een mat effect.

Geschikt voor: mannen met een kort kapsel, ideaal voor fijne, dunne en/of slappe haarstructuren.

De meeste haarpasta’s bevatten chemicaliën op basis van petroleum. C-Paste is gemaakt op basis van kokosolie wat het zo min mogelijk belastend maakt voor zowel je lichaam als het milieu zonder in te leveren op het gebied van kwaliteit en stijl.

Geschikt voor: het accentueren van krullen en het geven van een medium stevigheid aan een kapsel.

De nieuwste generatie smoothing balm. Je haar wordt mooier dan het ooit was.
Geschikt voor: Lange en kort kapsels en iedere haarstructuur.

Style Guru, Styling Cream

Frizzy Logic & Spray, Serum & Spray

Atonic, Thickening Spritz

Finishing

Een klassieke stevige haarlak dat toch een flexibele stevigheid geeft. Het is makkelijk doorkambaar, laat geen residue achter en geeft een prachtige glans zonder dat het haar vet wordt. Het geeft bovendien geen plakkerig effect. Lilly Pilly zorgt voor een grote stevigheid en Quandong voedt het haar en geeft een gewichtloze bescherming.

Geschikt voor: mensen die het haar willen vastzetten, up do’s, haar dat veel stevigheid nodig heeft.

Tussen je wasbehandelingen in kun je dit product gebruiken om je haar en hoofdhuid schoon te maken en te houden. Het verwijdert oliën, ongewenste geuren en zorgt voor een flinke dosis volume vanaf de aanzet van het haar.

Rootalicious vormt een onzichtbaar schild rondom de wortels van het haar en geeft het haar kracht en volume. Natuurlijke Australische botanische extracten beschermen het haar en zorgen voor body en veerkracht. Lilly Pilly werkt vanaf de aanzet van het haar en Quandong beschermt het haar tegen warmtebronnen en brengt het in conditie.

Geschikt voor: dun, slap en fijn haar dat veel kracht nodig heeft.

De Desert Dry is een van de nieuwe producten van Original & Mineral! Deze volumineuze textuur spray biedt alles voor een geleefde textuur in het haar!

Dry Queen, Droog shampoo

Desert Dry, Texture spray

×