Haarweetjes

Gezichtsvorm

Wie denkt er niet eens aan een nieuwe coupe? Maar dan de vraag, wat past bij mij… Het is een vraag waar iedereen wel eens mee zit. Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om eerst goed naar jezelf te kijken en te bepalen, wat is mijn gezichtsvorm! Aan de hand daarvan kun je goed bepalen wat er bij je past.

Welke gezichtsvorm?

Er is een makkelijke manier om achter je eigen gezichtsvorm te komen:

  • ga recht voor de spiegel staan
  • neem een stift (bv lippenstift)
  • trek met de stift op de spiegel je gezichtsvorm over

Er zijn verschillende gezichtsvormen. Rond, vierkant, ovaal, hartvorm , peervorm en diamantvorm. Nu je weet welke gezichtsvorm je hebt kun je veel makkelijker bepalen welk kapsel of make-up er bij je past.

Tips

Hier volgen een aantal tips bij de verschillende soorten gezichtsvormen.

  • Rond– Bij een ronde gezichtsvorm zit het breedste punt rond de wangen, bij deze vorm staat een kort of lang kapsel geweldig. Wil je je haar kort knippen , zorg dan voor voldoende laagjes zodat je volume kan maken bovenop, zodat je je hoofd opties iets langer kunt maken. Knip uw haar in geen geval tot op de kaak, hierdoor benadruk je de ronde vorm. Qua make-up is het belangrijk om de jukbeenderen te benadrukken en de ogen te laten spreken.
  • Vierkant-Rechthoek-Bij een vierkant/rechthoek  gezicht is de kaaklijn even breed als het voorhoofd. Bij deze vorm staan korte tot halflange kapsels het beste. Maak de harde lijnen in het gezicht zachter door zachte lijnen in het kapsel. Dus lekker laagjes in het haar en geen dikke harde lijnen. Draag uw haar ook niet te lang dat doet uw gezicht nog langer lijken.Voor de make-up is het belangrijk dat er zachte lijnen ontstaan dus door de juiste manier van shapen.
  • Ovaal-Het ovale gezicht is het meest ideale gezicht wat we kennen. De kaaklijn is iets nauwer dan het voorhoofd. Bij deze gezichtsvorm past werkelijk elke lengte haar. Waar je alleen mee moet uitkijken is dat het haar niet teveel in het gezicht gedrag wordt. En voor de make-up geldt het zelfde, zorg dat alles netjes in verhouding is.
  • Hartvorm-Ter hoogte van de slapen is het gezicht het breedst en word smaller naar de kaak toe. Vaak is de kaak ook een harde lijn. Knip uw haar niet korter dan de kaaklijn en zorg dat er wat volume ontstaat op de plek waar het gezicht het smalst is. Korte kapsels laten het gezicht boller lijken en dat is wat we vaak niet willen. Speel met licht en donker in je make-up om het gezicht wat meer in balans te brengen.
  • Peervorm-een omgekeerde hartvorm. Het gezicht is breed op de kaken en smal op het voorhoofd met zachte lijnen. Bij deze vorm is een korter kapsel met veel volume rond de slapen perfect. Zorg dat er niet veel volume rond de kaak ontstaat want dat maakt uw gezicht aan de onderkant nog breder. Zorg dat je door middel van shapen met make-up je gezichtsvorm meer in evenwicht brengt.
  • Diamantvorm-Een mengeling van hartvorm en ovaal. Bij deze vorm passen alle gewenste kapsels. Kapsels tot op de kaaklijn staan goed omdat dat de kaaklijn iets breder lijkt. Draag het haar niet in het gezicht want dat is zonde van deze mooie vorm.

Elke gezichtsvorm heeft iets moois….benadruk dat!!!

 

 

×