Een PPD-allergie? Bij ons niet!

Een PPD-allergie? Bij ons niet!

Reageert u vervelend op haarverf? Dit komt waarschijnlijk door het stofje PPD.

Wat is PPD?

PPD is een kleurstof die vaak te vinden is in haarverven en bij 7,1% van de mensen in Nederland zorgt dit voor een allergische reactie. Je kan hierbij last krijgen van jeuk, zwellingen, roodheid en blaren. Deze klachten verschillen per persoon.

Zie hier meer over op: https://nl.wikipedia.org/wiki/P-fenyleendiam

besthair-informeren van de gevolgen

Oplossing

Jammer genoeg is er geen medicijn tegen maar gelukkig is onze verf PPD-vrij! Alsnog laten wij onze klanten altijd een 48-uurstest nemen, als ze na 48 uur hier geen irritatie op hebben kunnen wij onze verf gewoon aanbrengen op de hoofdhuid. Als er na 48 uur wel irritatie te zien is ben je ook voor een ander stofje gevoelig en/of allergisch. In dit geval kunnen wij het alsnog verven maar dan met high en -lowlights en niet tot de hoofdhuid. Voor zekerheid hierover kunt u altijd nog bij de dokter het laten testen.

Oorzaak

Deze allergie kan opeens opkomen nadat u misschien wel jarenlang al u haar verft en er nooit last van heeft gehad. Soms heeft dit geen duidelijke reden maar het kan ook komen door een henna tatoeage, hier zit vaak PPD in.

 

Als een henna tatoeage korter dan een uur moet inwerken zit er vaak PPD in, zuivere hennapasta heeft namelijk langer nodig. Ook is het beter om het niet in het buitenland te doen omdat ze daar vaak minder op de hoogte zijn van wat voor ingrediënten in de henna zitten. Bij voeding zijn er weinig mensen die er wat van merken maar bij een hevige allergie kunt u ook reageren op sinaasappelschil.

 

Wij hebben toevallig vandaag een klant met een vrij heftige PPD-allergie gehad. Dit is geen probleem met onze PPD-vrije verf maar na onze 48-uurstest had zij toch duidelijke irritatie (te zien op de afbeelding).Om deze reden hebben we bij haar high- en lowlights geverfd en zo kwam de verf niet bij de hoofdhuid.

besthair-de irritatie te laten zien

Hieronder het resultaat!

besthair-ppdvrij

Boek hier uw afspraak : https://best-hair.salonized.com/bookings/new

of kom langs voor een 48-uurstest.

uitgelicht: http://www.haargeheimen.nl

×